Světová politka

Myslím si, že je opravdu hodně lidí, kteří se zajímají o politiku. A politika je něco, co někdo miluje anebo nesnáší. A když jsem o tom přemýšlela, jak jsem na tom já, tak abych pravdu řekla, tak jsem v tom tak půl napůl. A sice ano, opravdu hodně mě baví politika, protože se moc ráda o to zajímám, akorát jsem nikdy nepochopila, jak se někdo může kvůli politice hádat. Anebo se rozhádat tak moc, že potom spolu rodina třeba ani nemluví. Znám jednu rodinu, která spolu už neumluví asi tři měsíce kvůli tomu, že se pohádali kvůli jedné české politické straně. Mě to opravdu bylo k smíchu.

Baví mě i světová politika.

Proč hádky kvůli politice? Podle mě jeto holý nesmysl. Stalo se to, i když jsem ani netušila, že se někdo může hádat kvůli politice. Vždycky jsem měla za to, že politika je opravdu něco, kvůli čemuž se nehádá anebo si spíš jenom vyměňují argumenty. Jenomže když jsem potom kolikrát viděla, jak se moje máma s otcem hádají, tak mně to bylo velice líto, proč kvůli politice se někdo může hádat? Mrzelo mě to. A když jsem se rodičů ptala, proč se tedy na politiku vůbec koukají, když se potom hádají, protože mě to přišlo naprosto zbytečné. Ale mým rodičům asi ne, třeba je to bavilo, jinak si to vysvětlit nedokážu.

Politická krásná budouva.

Já jsem si řekla, že politiku mám docela ráda a ráda se na ní také dívám v televizi anebo si čtu v časopisech. A zajímá mě to, a to včetně ekonomiky ve světě. Akorát že jsem jsi slíbila, že bych se opravdu asi nikdy nehádala s někým kvůli politice, protože to nemá cenu. Každý má svůj názor a já mu ho nikdy neberu.  Copak mi za to stojí si ničit vztahy, když je politika opravdu pro všechny? Je to problém opravdu každého z nás anebo vlády, tak proč bych se hádala s někým, koho mám ráda. A jak jste na tom vy s politikou? Je top pro vás něco velmi důležitého nebo jste také takový typ, který se o politiku moc nezajímá? Je toho opravdu hodně, někdy je politika náročná.